Jan De Lichte wandeling

  

Jan De Lichte, schrik van Oost-Vlaanderen

  

Jan De Lichte werd op 7 april 1723 in Velzeke (Zottegem) geboren in een gezin waar zowel de moeder als de vader uit een marginale omgeving stamden. Amper 25 was hij toen hij op 13 november 1748 op de Grote Markt van Aalst geradbraakt werd, schuldig bevonden aan talloze inbraken, geweldplegingen, 4 moorden en 2 moordpogingen. Van zijn vijftiende tot zijn dood was hij de schrik geweest van Oost-Vlaanderen dat hij met de leden van zijn bende onveilig maakte.

 

Deze wandeling brengt ons ook langs de locaties die Louis Paul Boon (1912-1979) koesterde: de Kluiskapel, het Kluisbos, het Somergembos……Mits een kleine omweg kunnen we ook naar de Vogelenzang wandelen, een klein baantje waar hij in een bescheiden villa woonde, die hij 'Isengrimus' noemde. L.P. Boon schreef trouwens een boek over Jan De Lichte :'De bende van Jan De Lichte'.

 

Kenmerken

 

Wandeling 39  Vertrek en aankomst: parochiehuis 'De Patro', Fosselstraat 105, Hekelgem

Lengte: 6,9 km

Wegen: 4,4 km verharde weg 2,5 km onverharde weg

Type: Niet geschikt voor buggy's en rolstoelen.

 

Route

 

Download route

 

Download wegenkaart Jan De Lichte wandeling

Download GPX tracks

Tracks: Jan De Lichte wandeling  

Klik op Tracks, je komt op de site van AllTrials, klik daar voor meer opties op °°° (linkerkant van de site), klik daarna op download map, maak een gratis account aan en selecteer het bestandsformaat, dat je nodig hebt om te importeren in jouw GPS. 

 

Wat zijn de blikvangers?


Oude Molen

Kluiskapel

Sint-Michielskerk

Kasteeltje