Kravaal wandeling

  

Het Kravaalbos, een ecologisch waardevol oud bos.

  

Deze wandeling brengt ons naar Meldert en leidt ons  langs de rand van het Kravaalbos, een ecologisch waardevol oud bos. Het is één van de weinige bossen die net als het Zoniënwoud en het Hallerbos bewaard gebleven zijn uit het vroegere Kolenwoud. De oppervlakte ervan bedraagt iets meer dan 80 hectaren. De naam van het bos kan men als volgt verklaren: Kravaal komt van Carvaal. Car en Vaal: Car is steen en Vaal betekent vallei. In de 12de eeuw begon hier op initiatief van de monniken van de abdij Affligem de ontginning van de witte zandsteen. Op Wandelknooppunt.be kan je aan de hand van de knooppunten makkelijk wandelingen door het bos zelf uitstippelen of één van de gekleurde wandelingen doorheen het bos (zie bord aan de verschillende ingangen bos).

 

Kenmerken

 

Wandeling 36  Vertrek en aankomst: parking abdij Affligem, Abdijstraat 6, Affligem  Lengte: 8,8km  Wegen: 4,6 km verharde wegen en 4,2 km onverharde weg  Type: Niet geschikt voor rolstoelen en buggy's

 

Route

 

Download route

 

Download wegenkaart Kravaalwandeling

Download GPX tracks

Download Tracks: Kravaalwandeling

Klik op Tracks, je komt op de site van AllTrials, klik daar voor meer opties op °°° (linkerkant van de site), klik daarna op download map, maak een gratis account aan en selecteer het bestandsformaat, dat je nodig hebt om te importeren in jouw GPS. 

 

Wat zijn de blikvangers?


Huizekens

Hof te Putte

Hof te Mutsereel

Meldert Dorp