Maria Mediatrix wandeling

  

De kloostergemeenschap nam haar intrek in de nieuwe gebouwen in 1932.

  

Deze wandeling voert ons langs de vroegere abdij Maria Mediatrix. Zij dankt haar ontstaan in 1921 aan Dom Franco de Weyls, later abt van Affligem en de Nederlandse bekeerlinge Gertrudis Schim van der Loeff. De kloostergemeenschap nam haar intrek in de nieuwe gebouwen in 1932. De abdij kende snel een grote bloei want kort na de tweede wereldoorlog woonden er meer dan 60 zusters. 

Wegens een gebrek aan nieuwe intredingen telde de kloostergemeenschap in 2006 nog amper 7 zusters die in datzelfde jaar naar een gemeenschapshuis in Leuven moesten verhuizen. Na het vertrek van de zusters werd er met de 'Kluizerij' een onthaastings- en bezinningscentrum gevestigd.

 

Kenmerken

Wandeling 44  Vertrek en aankomst: parking aan wijk Zegershof, Hekelgem  Lengte: 6,5km  Wegen: 5 km verharde wegen 0,74 km onverharde weg  Type: Niet geschikt voor rolstoelen en buggy's

 

Route

 

Download route

 

Download wegenkaart Maria Matrix wandeling

Download GPX tracks Maria Matrix wandeling

Download Tracks: Maria Matrix

Klik op Tracks, je komt op de site van AllTrials, klik daar voor meer opties op °°° (linkerkant van de site), klik daarna op download map, maak een gratis account aan en selecteer het bestandsformaat, dat je nodig hebt om te importeren in jouw GPS.

 

 

Wat zijn de blikvangers?


Kluiskapel

Kasteeltje

Wijndomein De Kluizen

Abdij Maria Mediatrix