-->

Toerisme Affligem

wandelen

Wandelgemeente bij uitstek

Affligem ligt in de voortuin van het heuvelend Pajottenland en op de drempel van de bekoorlijke Faluintjes, die tot Oost-Vlaanderen behoren. Het ligt op het meest zuidelijke punt van de Brabantse Kouters.

Als gepassioneerd wandelaar heeft oud-schepen Leo De Ryck zaliger er altijd naar gestreefd om zijn medemensen meer op stap te laten gaan. Enkele jaren geleden startte hij een project op waarbij hij de bedoeling had om een pakket van 52 wandelingen in en rond Affligem uit te werken, één wandeling voor elke week van het jaar dus.

De routes en een gedeelte van de begeleidende teksten voor deze wandelingen heeft hij nog kunnen uitwerken. Zijn vroegtijdig overlijden hebben hem echter niet meer toegelaten om dit werk te voltooien. Het was op zijn sterfbed dat hij aangedrongen heeft om zijn project verder uit te werken en te publiceren.

Gidsen Affligem hebben met enthousiasme die taak op zich genomen, uit dankbaarheid voor alles wat Leo voor de gidsenwerking betekend heeft. Er is heel wat tijd en overleg in dit concept gekropen, vooral omdat ze er een kwaliteitsvol gegeven willen van maken dat de goedkeuring van Leo zou krijgen.

Voorlopig staan op deze website de vroegere bewegwijzerde - en niet-bewegwijzerde wandelen. Deze zullen in een later stadium opgeslorpt worden in de "52 Wandelingen".

.

Vanaf 10 personen kan je gratis beroep doen op "Gidsen Affligem" voor wandelingen, waarschijnlijk uniek in Vlaanderen. In samenspraak kan dan een uitstap van een halve- of een hele dag worden georganiseerd.

 

Elke week een wandeling in Affligem

 

Ga naar:

Wandeling 1 tot 10

Wandeling 11 tot 20

Aan de verdere wandelingen wordt door de Gidsen Affligem nog gewerkt.

 

De "52 wandelingen"

Elke week een wandeling in Affligem

01 Van Abdij tot waterkasteel

02 Teralfene en de tweede wereldoorlog

03 Abdijwandeling

04 Duivenmelkerswandeling

05 Koudenbergbeekvallei wandeling

06 Teralfene in een notendopje

07 Belledaalwandeling

08 Kluis- en Faluintjes wandeling

09 Korte Kluiswandeling

10 Coigneau wandeling

11. Devotie wandeling

12. Harry Haigh wandeling

13. Erfgoed wandeling

14. Kluis- en heuvelpark wandeling

15. Ter Muilen wandeling

16. Rene Mertens wandeling

17. Hekelgem in een notendopje

18. Essene in een notendopje

19. Henri Roseleth wandeling

20. Van d'Alf geleid

 

Affligem is een wandelgemeente bij uitstek. Een 7-tal wandelingen zijn bewegwijzerd. Deze bewegwijzering zal echter in de loop van volgend jaar worden verwijderd.

Meer informatie

 

Hier kan je enkele wandelingen ontdekken waar nooit een wegwijzer heeft gestaan. Naarmate de "52 Wandelingen" vorm krijgen zullen deze geschrapt worden omdat ze zijn opgenomen in de nieuwe reeks wandelingen.

Meer informatie