Voorstel namiddag programma

 

14 uur 30: Begin namiddag programma

 

Sightseeing busrit (met uw eigen bus, duur 1 uur)


Beeldentuin (duur 1 uur)

Geleid bezoek aan de beeldentuin van de Montil (duur 1uur). De prachtige beeldentuin van De Montil bevat een verzameling actuele beeldhouwwerken. We vinden er expressief beeldhouwwerk van o.a. Georges Grard, Roel D'Haese…

Meer info: Beeldentuin

 

Zandtapijten  (duur: 1 uur)

Geleid bezoek aan een zandtapijtenatelier. Je kan genieten van een demonstatie "Zandtapijten strooien" en uitleg door kunstenaar Greet De Boeck in 't Oud Gemeentehuis Hekelgem, rechtover de bakermat van de zandtapijten. De 'Hekelgemse tovenaars met zand' lokten een eeuw lang drommen toeristen uit binnen- en buitenland naar de deelgemeente Hekelgem. In die tijd stelden een vijftal herbergen aan de Brusselbaan en de Kerkstraat deze zandtapijten tentoon in een salon, grenzend aan de herberg. Het zandtapijt werd de toeristische attractie van Hekelgem.

Meer info: Zandtapijten

 

The Whisky house (duur: 1uur)

Degustatie: €10/p ofwel vanaf €100 (voor de whisky-liefhebber!) Als resultaat van jarenlang reizen door Schotland presenteert Geert De Bolle van 114 whisky-distillerijen meer dan 600 varianten in hun Whisky house. Men dankt het succes ook aan de toenemende interesse voor whisky in de keukencultuur.

Meer informatie: Whisky proeven

 

Demonstratie schapendrijven ( duur: 1uur)

Schapendrijven zoals we het kennen van de Engelsen is maar mogelijk met één bepaalde hond: de bordercollie. Dank zij zijn grote 'will to please' kan men de hond aanleren om een kudde schapen van op 300 m op bevel naar de herder toe te brengen.

Meer informatie: Schapendrijven

 

Demonstratie orgeldraaien (duur: 1 uur)

Al bijna 40 jaar houden René en Chris van den Cruyce zich bezig met mechanische muziekinstrumenten: dans- en draaiorgels in het bijzonder. Bij een thuisbezoek vertellen ze over de historiek, de werking, de bouw en de restauratie van deze muziekmachines. De uitleg begint met een klein orgeltje uit 1777 en eindigt met een groot Mortier dansorgel zodat je na een uurtje bijna alles weet over deze boeiende nijverheid die ooit in Vlaanderen vele mensen tewerkstelde. Achteraf is er ruim voldoende tijd om na te praten.

Meer informatie: Draaiorgel

 

Een keuze uit verschillende wandelingen

Meer informatie: Onze keuze voor een wandeling

 

17u30-18u Einde dagtrip