Oorlogswandelingen

 

 

 

 

 

Teralfene in de tweede wereldoorlog

 

Wandeling 2 van 52 wandelingen

 

Het geweld van de Tweede Wereldoorlog heeft relatief weinig materiële schade aangericht in Teralfene. De Duitsers zijn betrekkelijk gemakkelijk de Dender kunnen oversteken zodat er geen zware gevechten plaats vonden. Toch kan je er nog sporen vinden van de oorlog; deze wandeling laat ze je ontdekken.

 

 

Meer informatie

 

Harry Haigh wandeling

 

Wandeling 12 van 52 wandelingen

 

Wij wandelen in de voetsporen van de dappere 19 jarige jongeman, soldaat Harry Haigh uit Huddersfield (Engeland) die in mei 1940, tijdens de Slag aan de Dender in Teralfene sneuvelde. De benaming van deze wandeling komt van één van de 2 Britten die samen het piepkleine militaire kerkhof van Teralfene vullen namelijk Harry Haig.

 

 

Meer informatie

 

Etappenwandeling

 

Wandeling 21 van 52 wandelingen

 

Gedurende de Eerste Wereldoorlog had de Duitse bezetter België ingedeeld in verscheidene "Gebieten" namelijk het Gouvernementsgebiet, Etappengebiet, Operationsgebiet en Marinegebiet. De provinciegrens van Oost-Vlaanderen en Brabant was de scheiding van het Gouvernementsgebied en het Etappegebied.

 

 

Meer informatie

 

Hekelgem in de Groote Oorlog

 

Wandeling 22 van 52 wandelingen

 

De deelgemeente Hekelgem is relatief goed door de Groote Oorlog geraakt. Deze wandeling brengt ons langs een paar stopplaatsen waar aan de hand van enkele verhalen een beeld geschetst wordt van het reilen en zeilen van deze gemeente gedurende de Groote Oorlog.

 

 

Meer informatie

 

Essene in de Groote Oorlog

 

Wandeling 27 van 52 wandelingen

 

Langs deze wandeling door het landelijke Essene nemen we de tijd om op enkele plaatsen halt te houden om een verhaaltje te lezen dat het leven van de Essenaren tijdens de Groote Oorlog beschrijft. Het merendeel van die verhalen werd opgetekend door René Mertens (1903-1995), gekend heemkundige en folklorist uit Essene.

 

 

Meer informatie

 

Teralfene in de Groote Oorlog

 

Wandeling 42 van 52 wandelingen

 

De deelgemeente Teralfene is relatief goed door de Groote Oorlog geraakt. Deze wandeling brengt ons langs een paar stopplaatsen waar aan de hand van enkele verhalen een beeld geschetst wordt van het reilen en zeilen van deze gemeente gedurende de Groote Oorlog.

 

 

Meer informatie