Verenigingen, zend een mail met info en liefst meteen een foto van uw activiteit naar: webmaster@toerismeaffligem.be.

Uw activiteit wordt gepubliceerd op deze website en op facebook.De abdij Affligem krijgt terug een centrale plaats bij onze herwaardering van de hopteelt. Aan de nieuwe onthaalpoort aan de abdij zullen we mensen ontvangen om te vertellen over het abdijleven, de hopgeschiedenis, hopteelt en de hophandel. De permanente hopexpo 'tussen Hel & Ho(o)p' vertelt het verhaal en de geschiedenis van de hopteelt, asten, handel en hopduvel.

De expo en het abdijmuseum is elke zondagnamiddag geopend met de medewerking van Gidsen Affligem, het Gemeentebestuur en 't Stakenhuis."


Dinsdag 9 november 2021

Italiaanse wijnen met proeverij.

 

 

Op dinsdagavond, 09 november, om 20.00 uur organiseren wij in het Gildenhuis - Kerkstraat 82 te 1790 Affligem, onze eerste wijnproeverij met aangepaste culinaire hapjes en gedocumenteerde filmkes.

Tijdens deze avond zullen er een 30-tal wijnen klaarstaan waarvan er 11 geselecteerd zijn voor onze proeverij.

Alle deelnemers krijgen bij binnenkomst een lijst met de wijnen die we gaan proeven. Je kan hierop je bevindingen noteren. Met vragen kan u terecht bij de sprekers.

Wij hebben gekozen voor Vino Per Passione. Na veel proefervaring zijn Frank en Corinne op zoektocht gegaan naar verrassende kwaliteitsvolle wijnen. Azienda Agricola Bottalrelli, Azienda Agricola Coali en Tenute Agricole Cleto Chiarli zijn hun keuze geworden waarvan zij de exclusiviteit in België bezitten.

Wij nodigen u graag uit om zelf te komen genieten van hun evenwichtig en uniek assortiment daar zij hun passie voor deze Italiaanse wijnen graag met u willen delen.
Kom kijken, ruiken, proeven, drinken en genieten! Dit alles omkadert met gedocumenteerde filmkes en culinaire hapjes.

Met het wildseizoen en de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht zal éénieder een gepaste vernieuwende keuze vinden en eventueel zijn/haar gasten kunnen verrassen.
Door hun groeiend succes organiseren nu ook wij deze wijnproeverij voor jullie.
Als extra wordt op het einde van de avond een niet te versmaden fles onder de aanwezigen verloot.

Inschrijven is verplicht om organisatorische redenen voor 05 november via onze website, mail of telefonisch Denise 0485 21 07 19 of Ludo 0485 86 85 06.
Wees er tijdig bij want de plaatsen zijn beperkt.


Deelnameprijs p.p.: 15 euro leden; 17 euro niet-leden
Inbegrepen zijn: inkom, proeverij, uitleg door deskundige, hapjes en korte films


Voor inschrijven en meer info: Inschrijven

 

Zondag, 12 december 2021

Wandeling gevolgd met een gezellige avond rond de Kerstboom

 

Een organisatie van vtbKultuur. Meer info volgt.