Verenigingen, zend een mail met info en liefst meteen een foto van uw activiteit naar: webmaster@toerismeaffligem.be.

Uw activiteit wordt gepubliceerd op deze website en op facebook.

Vrijdag 20 mei en zaterdag 21 mei 2022

Rock Affligem

 

Rock Affligem start op vrijdag 20 mei van 13.00 uur tot 15.00 uur met SCHOOLROCK. De LOCO KIDS DISCO en DE KETNETBAND verzorgen hier het programma voor de kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar van alle scholen van de TARLzone (Ternat, Affligem, Roosdaal, Liedekerke). De kinderen worden tot aan de Bellekouter gebracht door de bussen van De LIJN.

Diezelfde avond start op de weide het festival met hiphop en wereldmuziek terwijl in de hall de retrodance losbarst met de bekendste DJ's van de jaren '90. Dit laatste onder de noemer AGE OF LOVE by Charlatan/Tuitelaar. De 'deuren' van de festivalweide en hall openen hier om 18.00 uur.

Op zaterdag speelt de winnaar van de Rockrally, VVYN uit Aalst, om 12.30 uur het festival open op de Main Stage (toegang vanaf 11.30 uur) terwijl in de hall de techno beats onder de noemer TUMULT weerklinken. De volledige line-up vind je terug op de website van Rock Affligem: www.rockaffligem.be en de affiche op de volgende pagina.

 

Elke zondag van 14 tot 17 uurDe abdij Affligem krijgt terug een centrale plaats bij onze herwaardering van de hopteelt. Aan de nieuwe onthaalpoort aan de abdij zullen we mensen ontvangen om te vertellen over het abdijleven, de hopgeschiedenis, hopteelt en de hophandel. De permanente hopexpo 'tussen Hel & Ho(o)p' vertelt het verhaal en de geschiedenis van de hopteelt, asten, handel en hopduvel.

De expo en het abdijmuseum is elke zondagnamiddag geopend met de medewerking van Gidsen Affligem, het Gemeentebestuur en 't Stakenhuis."