Activiteiten

Wandelroutes

Facebook

Activiteiten Affligem

 

Affligem Kermist

 

Zaterdag 4 februari 2023

 

Hopelijk hebben jullie ondertussen zin in een feestje! Voel jij je soms een held of wil je (lokale) helden ontmoeten? Hartelijk welkom op Affligem Kermist 2023.

 

 

 

 

Meer informatie
 

Artificiële intelligentie: Een ethische blik

 

Donderdag 16 februari 2023 - 20 uur

 

AI zal ethisch zijn, of niet zijn. Dat is vandaag, zeker in Europa, het uitgangspunt. Maar wat zijn de morele problemen met AI? Gaat het enkel over privacy en bias? Of staat AI ook niet los van het klimaatprobleem?

 

 

 

Meer informatie

 

 

Dansnamiddag voor actieve senioren

 

 

Donderdag 16 februari 2023 – 14 uur

 

 

Voor actieve senioren die van muziek houden uit de jaren 60, 70, 80 …… Op donderdag 16 februari trekken we onze dansschoenen aan en gaan we de dansvloer op met muziek van Roy Orbison, The Platters, Paul Anka maar ook van Fats Domino, The Shadows, Chuck Berry, Trini Lopez. 

 

  Meer informatie

 

Het boek en de 4 stenen

 

Van 17 februari tot 25 februari 2023

 

De jeugdwerking van Carpe Diem brengt een spannend toneelverhaal in regie van de ervaren en gerespecteerde toneelregisseur, Raf De Plekker uit Aalst. Enkele pubers schrijven op een zolderkamer een sprookje…en als jij dacht dat sprookjes niet bestaan, dan heb je het mis!

 

 

 

Meer informatie

 

 

Nieuwjaarsreceptie Cultuursmakers

 

Zaterdag 18 februari 2023 - 15 uur

 

Omkijken naar wat is geweest en vooruitblikken naar 2023 in woord en beeld. Iedereen die onze vereniging wil leren kennen en wil weten wat wij allemaal organiseren is van harte welkom.

 

Meer informatie

   

Toneel: De vier broers

 

Van 17 maart tot 25 maart 2023

 

“De vier broers” is de nieuwe maffe PRUTSKI productie van Lieven Rossignol. Cast Prutski 2023: Sylv Van molle, Jo Callebaut, Klaas Toelen, Nick Callebaut, Gyan Pollet, Fran Platteau, Jelle Stassijns, Fran D’Hooghe, Gunnar Arijs, Kobe Arijs, Kimmy De Vis, Anouk Callebaut & Leen Pauwels.

 

 

  Meer informatie  

Onthaalpoort Hop

 

Voorlopig gesloten

 

Abdij Affligem was leider in het bierbrouwen met hop.

 

In de "Onthaalpoort" is een permanente tentoonstelling "tussen Hel en Ho(o)p" . Gidsen Affligem zal de bezoekers wegwijs maken in het levend hoperfgoed en abdijbeleving met een prachtige film over het leven in de abdij.

... 

In onze streek nam de Benedictijnenabdij van Affligem vanaf de 14de eeuw het voortouw in het brouwen van bier en verspreiden van de bloeiende hopteelt. Getuige hiervan is de mooie gravure van Lauwers uit 1685 van de abdij mét hopstakenveld.    Gezien de abdij gelegen is op de grens tussen hertogdom Brabant en het graafschap Vlaanderen werd ze regelmatig vernield en heropgebouwd. Nu krijgt de abdij Affligem, terug een centrale plaats in de herwaardering van de hopteelt. Zo is er nu een permanente tentoonstelling "tussen Hel en Ho(o)p" ingericht in het Cultureel Centrum aan de abdij van Affligem met een abdij- en hopbeleving.    Daarnaast is er door de 'Orde van de Groene Bel' ook werk gemaakt van nieuwe hopvelden in de streek. Aloude hopvariëteiten werden er aangeplant en zullen hun weg vinden naar de streekbrouwerijen.