Toerisme Affligem

Activiteiten Affligem

Van 3 november 2018 tot 30 december 2018

Tentoonstelling Martial Nijs

 

Waar: Cultureel Centrum Abdij Affligem, Abdijstraat 4, Hekelgem - In de winkel

Wanneer: Tentoonstelling open elk weekend van 14 uur tot 18 uur 30

Exclusieve, originele minutieus geschilderde droomtaferelen,’ zoals hij zelf zijn tentoonstelling noemt. Maar ook het portret van het huidig vorstenpaar is ongetwijfeld een blikvanger.

De werken van Martial Nijs zijn te bewonderen in het Cultureel Centrum, Affligem. Portretten, landschappen, stillevens, Nijs heeft in de loop der jaren zijn sporen verdiend als kunstschilder. Nu dus ‘droomtaferelen’, tentoongesteld in de geborgenheid van een abdij. De man verkiest al geruime tijd de kleinschaligheid boven de pronkerige galerijen.

 

Zijn oeuvre is breed en gevarieerd, maar zelf steekt hij niet weg wat zijn voorkeur is. ‘Portretten.’ Martial Nijs moet niet aarzelen op de vraag wat hij liefst schildert. En dat blijkt ook uit de kleine retrospectieve die in een bescheiden album ligt vervat. Omwille van zijn portretten geniet hij ook de meeste bekendheid. Bekendheid die een boost kreeg nadat hem gevraagd werd een officieel portret van het koningspaar Albert en Paola te schilderen. En nu dus hun opvolgers.

 

Van 3 november 2018 tot 25 november 2018

Tentoonstelling Etienne Route

 

Waar: Cultureel Centrum Abdij Affligem, Abdijstraat 4, Hekelgem - In de zaal

Wanneer: Tentoonstelling open elk weekend van 14 uur tot 18 uur 30

 

Van 3 november 2018 tot 30 december 2018

Tentoonstelling Bernadette Van de Velde en Longinus Van de Velde

Waar: Cultureel Centrum Abdij Affligem, Abdijstraat 4, Hekelgem - In de kunstkelder

Wanneer: Tentoonstelling open elk weekend van 14 uur tot 18 uur

Weet niet waar naartoe in deze laatste maanden van het jaar?

Zoals elk jaar heeft er in de abdij een Advent en kerstmarkt plaats. Dit jaar gaat deze door elk weekend, zaterdag en zondag, vanaf 3 november tot en met 30 december. Telkens van 14 tot 18 uur. Bij deze bent u van harte uitgenodigd.

Met vriendelijke groeten,

Longinus en Bernadette

 

 

 

Zondag 16 december 2018

Kersttocht en Kerstviering - 14 uur

Plaats van bijeenkomst:   Zaal Schettenberg, Daalstraat 126 in Teralfene
Adres:  Daalstraat 126, 1790 Affligem
Prijs leden: 10€ - Prijs niet-leden: 11€

De periode rond Kerstmis is een mooie en gezellige tijd van het jaar. Gedurende enkele weken komt er een soort magische gloed over de wereld, mensen lijken vrolijker en zelfs de winter voelt op één of andere manier wat knusser aan. Het is een tijd van brandend houtvuur, de geuren van dennentakken en wijn en van vriendschap en samenzijn. Binnen zitten we er warmpjes bij maar ook koude winterdagen mogen ons niet tegenhouden om de natuur in te trekken.

Tijdens onze kerstwandeling maken we even tijd voor enkele kerstgedachten en liederen. Goed ingeduffeld en geschoeid heeft een veld- of boswandeling ook in het winterseizoen z’n charmes en de kop dampende Glühwein of chocomelk hoort erbij. Na de tocht genieten we in Taverne Schettenberg traditiegetrouw van de kerstromantiek met koffie, belegde broodjes, een stuk taart en vooral van elkaars gezelschap.

Inschrijving gewenst voor de avondactiviteit
Inbegrepen: Glühwein of chocomelk, 2 belegde broodjes, koffie en taart

 

Woensdag 19 december 2018

Kletsen @ Bellekouter

 

Vrijdag 21 december 2018

Winterdrink Zot van Teralfene

Van 15 uur tot 22 uur in de Winterkapel

Info: 0477-68 89 90

Zaterdag 22 december 2018

Nijplichtentocht - Music for life - De warmste week

 

2DE NIJPLICHTENTOCHT VOOR MUSIC FOR LIFE – 22/12/2018 te 19:00

Deelname : 2 EUR per persoon / wandeling voor elkeen haalbaar

Voor de 4de keer op rij zullen de Affligemse Recreatiesporters een actie doen in het kader van De Warmste Week van Studio Brussel.

Na de opname van een kerstsingel en een fakkeltocht zal dit jaar een 2de  NIJPLICHTENTOCHT georganiseerd worden. De opbrengst van deze tocht gaat rechtstreeks naar KOM OP TEGEN KANKER. Spijtig genoeg is onze voorzitter en eerste schepen van Affligem, Leo De Ryck, dit jaar aan deze aandoening overleden. 

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al jaren voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd, maar er is nog veel werk aan de winkel. Nog steeds krijgen 1 vrouw op de 4 en 1 man op de 3 met de ziekte te maken voor hun 75ste verjaardag.

Draag je dit goed doel een warm hart toe, neem dan zeker zaterdag 22 december 2018 deel aan dit event. De wandeling van ongeveer 3,5 km vertrekt op het Kerkplein van Essene om 19:00. Inschrijven kan alleen ter plaatse. De kostprijs bedraagt 2 euro. Giften voor dit goede doel zijn eveneens meer dan welkom.

Breng zeker een nijplicht en een fluohesje mee. 

Naast deze activiteit is er ook een kerstmarkt op het Kerkplein te Essene, waar je achteraf terechtkan voor een hapje en een drankje. 

Voor meer info  kan je terecht op www.a-r-s.eu  of bij Dhr. Johan Pessemier 0496/871369.

 

Zaterdag 22 december 2018

Kerstmarkt - vanaf 16 uur


Lombeekstraathoekwerkers
Kerkplein Essene

meer informatie:Kerstmarkt

 

Zaterdag 2 februari 2019

Affligem Kermist